Skip to main content

Fundraiser RNLI Wick bezoekt KNRM Dordrecht

Datum: maandag 26 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op maandag 26 juni bezocht de heer Derek Murray vanuit Schotland het KNRM-reddingstation Dordrecht. De heer Murray was op familiebezoek in Dordrecht en kwam toevalligerwijs in contact met C&F Dordrecht.

De heer Murray is fundraiser voor het RNLI-reddingstation Wick in het hoge Noorden van Schotland.

Zowel de afdeling C&F Dordrecht als de bemanning waren in grote getale aanwezig om de heer Murray zo goed mogelijk te informeren over de werkwijze van het Dordtse reddingstation.

Naast de vele overeenkomsten tussen KNRM en RNLI werden ook de verschillen in werkwijze ten aanzien van fondsenwerving besproken. Zo schroomt de RNLI bijvoorbeeld niet om voor en in supermarkten te collecteren, iets dat je in Nederland niet zult zien gebeuren.

Al lerend van elkaar werd er intussen met de reddingboot Tjepke Ekkelboom een vaartocht gemaakt over Wantij, Drierivierenpunt en Noord en een opstapper en een C&F’er gingen relatief vrijwillig overboord om het drenkelingennet en het reddingsplatform aan de achterzijde van de reddingboot te demonstreren.

Beide partijen hebben veel van elkaar geleerd en met de toezegging dat C&F Dordrecht een tegenbezoek aan het RNLI-reddingstation Wick zal brengen scheidden de wegen na een prachtige avond.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.