Skip to main content

Een rustige zomerweek.

Datum: maandag 17 juli 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op 17 juli verleent de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid hulp aan een motorjacht op de Amer die met motorstoring op de rivier geankerd ligt.

Op 19 juli vaart de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord uit om een gestrand jacht met twee opvarenden van een strekdam in de Oude Maas te slepen.

Op 21 juli laat in de avond varen de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht Zuid uit met de reddingboot KBW 1910 om hulp te verlenen aan een motorjacht met zes opvarenden in de omgeving van de Haringvlietbrug. Omdat de locatie van het jacht in nood niet precies aan te geven is, wordt met de schipper van het motorjacht afgesproken dat hij lichtsignalen zal geven op het moment dat hij het blauwe flitslicht van de KBW 1910 ziet. Bij boei HV 54 wordt het jacht aangetroffen en vervolgens door de KBW 1910 naar de jachthaven van Numansgors gesleept.

De vrijwilligers krijgen weinig rust, want anderhalf uur later gaat de pager opnieuw. In de haven van Strijensas is een persoon te water geraakt. Met grote spoed vaart de KBW 1910 uit. Ook brandweer en ambulance zijn onderweg naar Strijensas. Ter plaatse is de persoon inmiddels uit het water gehaald door omstanders. De man komt verward en terneergeslagen over. De hulpdiensten ontfermen zich over de man. De KBW 1910 keert in de zeer vroege ochtend weer terug in het boothuis. De bemanning kan eindelijk gaan slapen.

Twaalf uur later is het weer raak. Op de Beneden Merwede komen twee binnenvaartschepen met elkaar in aanvaring. De beide schepen hebben nog wel eigen voortstuwing en proberen de vluchthaven van Gorinchem te bereiken. De Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord is snel ter plaatse en zet bij de betrokken schepen een opstapper aan boord. Beide schepen worden afgemeerd in de vluchthaven. Er zijn gelukkig geen gewonden en de schade is alleen materieel en, niet onbelangrijk, boven de waterlijn. Rijkswaterstaat handelt de aanvaring verder af en de Tjepke Ekkelboom keert weer terug naar het boothuis aan het Wantij.

De vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht hebben nu daadwerkelijk even gelegenheid om uit te rusten.

Pas de volgende middag, op zondag 23 juli, gaat tegen 14.00 uur weer de pager. Op de Oude Maas bij Rhoon ligt een jacht met motorstoring. Onmiddellijk gaat de reddingboot Tjepke Ekkelboom ter plaatse. Aanvarend krijgt de bemanning bericht dat het jacht weer voortstuwing heeft. Voor alle zekerheid zet de reddingboot toch even door. Bij het inmiddels weer varende jacht aangekomen blijkt dat er een lekkage had plaatsgevonden bij de koppeling. Dit euvel is door de schipper van het motorjachtje verholpen. Gerustgesteld vaart de bemanning de Tjepke weer retour boothuis.

Het was een rustig weekje.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.