Dat ik dit op 86-jarige leeftijd nog kon beleven

6 januari 2017
dordrecht

Op vrijdag 6 januari 2017 bracht de 86-jarige heer Fred de Groen een bezoek aan het KNRM reddings­­tation Dordrecht. Hij was uitgenodigd om de gouden speld van de KNRM in ontvangst te nemen omdat hij 70 jaar trouw donateur van de Reddingmaatschappij is.

Na koffie en gebak nam de heer De Groen eerst het woord. Hij schonk het reddingstation twee prachtige boeken.

Het eerste boek was door zijn vader, bij leven ook trouw donateur van de Reddingmaatschappij, samengesteld uit artikelen uit kranten en magazine De Reddingboot. De Groen senior hield dit plakboek bij als zijn zoon als werktuigkundige op de grote vaart maanden op zee zat. Zo bleef de jonge heer De Groen op de hoogte van het reilen en zeilen van de toenmalige KNZHRM.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het tweede boek was het bekende boek van H. Th. de Booy over de Reddingmaatschappij in oorlogstijd, de eerste druk. Beide boeken zijn in dank aangenomen door de secretaris van de Plaatselijke Commissie en hebben een ereplaats in de bibliotheek van het reddingstation gekregen.

Toen was het de beurt aan de Plaatselijke Commissie. Namens de KNRM reikte Marjon van Ginneken de heer De Groen de gouden speld voor 70 jaar trouwe donateur uit.

De opstappers van de reddingboot KBW 1910 hielpen vervolgens de heer De Groen in de reddingboot, zetten hem naast de schipper en toen kon er gevaren worden over het Hollandsch Diep en rond de Moerdijkbruggen.

Na een koude doch veilige terugkeer in het boothuis sloot de heer De Groen de middag af met de woorden: ”Dit was de mooiste dag van mijn leven. Dat ik dit op 86-jarige leeftijd nog kon beleven.”

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij