Skip to main content

Aanvaring chemietankers op Oude Maas

Datum: woensdag 11 januari 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Omstreeks 03.00 uur in de nacht van 10 op 11 januari 2017 werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht uit hun bed geroepen om hulp te gaan verlenen bij een aanvaring op de Oude Maas.

Aanvarend kreeg de bemanning van reddingboot Tjepke Ekkelboom de informatie dat het ging om een aanvaring tussen twee tankers, geladen met gevaarlijke stoffen, ter hoogte van Poortugaal. Ook de brandweerboot Zuid-Holland Zuid was gealarmeerd en onderweg.

Ter plaatse nam de reddingboot met een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat een veilige bovenwindse positie in.

Zodra duidelijk was dat er geen gevaarlijke stoffen lekten zijn er opstappers aan boord van de beschadigde tankers gegaan voor inventarisatie van eventuele gewonden. De bemanningen van de tankers waren gelukkig ongedeerd.

De tankers hadden beide forse schade op de boeg, boven de waterlijn. De schippers van de schepen hadden gekozen voor een frontale botsing om schade aan de tanks te voorkomen.

Na enige tijd stand-by gelegen te hebben keerde de Tjepke Ekkelboom in de vroege ochtend terug naar het reddingstation en konden de vrijwilligers nog een klein uurtje slapen voordat zij weer naar hun werk moesten.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.