Viskotter maakt water

13 maart 2020

Vrijdagavond is reddingboot Zeemanshoop samen met brandweer Breskens uitgerukt voor een viskotter die water maakte. Met 3 pompen is er aan de slag gegaan en de kotter leeggepompt.

Vrijdagavond ontvangt een schipper van reddingboot Zeemanshoop een telefoontje dat een viskotter lager in het water ligt dan normaal. De schipper besluit een kijkje te nemen, als hij aankomt in de haven ligt de kotter serieus lager in het water dan normaal. De schipper neemt contact op met de alarmcentrale om de brandweer te waarschuwen en de Nederlandse kustwacht wordt gevraagd om de reddingboot bemanning te alarmeren.

Snel na alarm is de brandweer en reddingboot ter plaatse. Er worden in het visruim 2 pompen ingezet en in het voorste ruim ook nog een pomp. Extra pompcapaciteit wordt vanuit KNRM Cadzand gevraagd, maar blijkt later niet nodig. Er wordt contact gezocht met de eigenaar en de lekkage opgespoord. 

Als de lekkage gedicht is blijkt dit zeer effectief en is binnen korte tijd het schip zo goed als leeg. De zeer dankbare eigenaar en donateur bedankt de bemanningen van brandweer en KNRM en gaat iedereen retour station.