Skip to main content

Zweeds zeiljacht met blackout

Datum: dinsdag 24 oktober 2017 | Sectie: Ameland-Ballum

Om 5.45 uur gaat de pieper met de mededeling: Zeiljacht met total blackout - prio 1. De bemanning vaart zo snel mogelijk uit met reddingboot Anna Margareta en neemt contact op met de Nederlandse Kustwacht (Den Helder Rescue).

Het Zweedse zeiljacht Lady Sparrow met 2 personen aanboord, drijft in de binnenberm van het VTS stelsel boven Ameland. Ze hebben beperkt motorvermogen en voor het zeil staat er op dat moment te weinig wind.
Omdat het donker en mistig is liggen ze niet op een veilige plaats, een vrachtschip mist hen op het nippertje.

Twee bemanningsleden stappen op de Lady Sparrow over en maken een sleepverbinding om het schip zo snel mogelijk uit de vaargeul te slepen.
Na overleg wordt besloten om de sleep naar Lauwersoog te brengen. Het jacht steekt 2.4 meter diep en voor reparatie is dan Lauwersoog de beste optie.

Richting het Westgat neemt de bemanning van KNRM Schiermonnikoog en Lauwersoog de sleep over om het jacht verder naar Lauwersoog te brengen.

Ameland-Ballum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.