Skip to main content

Kajuitjacht stuurloos door schroefprobleem

Datum: zondag 23 juli 2017 | Sectie: Ameland-Ballum

Terwijl de Fantastic Plastic in flottiele met 8 andere zeiljachten op weg is naar Denemarken krijgen ze tijdens een hoosbui het grootschoot in de schroef gedraaid.

Ze drijven stuurloos. Collega Estifiazione blijft in de buurt en helpt met de communicatie. Als reddingboot Anna Margaretha aanwezig is gaan er twee vrijwilligers op de Fantastic Plastic over om de lijn los te krijgen. Vanaf het schip lukt dit helaas niet.

Na goed overleg gaat een opstapper te water met een duikbril om te kijken of de lijn toch los gesneden kan worden. Gelukkig heeft de opstapper goed zicht en met veel moeite lukt het toch om de lijn los te krijgen.

Opgelucht kon de Fantastic Plastic weer verder en kon het flottiele hun reis naar Denemarken hervatten. Was het niet gelukt de lijn te verwijderen had men naar Lauwersoog gesleept moeten worden met alle vertraging van dien.

Ameland-Ballum

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.