KNRM Ameland redt koe uit de Waddenzee

28 mei 2019
Ameland

Een niet alledaagse klus voor de KNRM op Ameland dinsdagmiddag 28 mei jl. De reddingmaatschappij moest in actie komen voor een koe in de Waddenzee. Het dier zwom in het water bij Ameland ter hoogte van de Ballumerbocht.

De KNRM rukte met twee reddingboten uit en had ruim een uur nodig om de koe uit de Waddenzee te redden. Met één van de reddingboten en KNRM medewerkers in het water lukte het uiteindelijk om het dier mee te slepen naar de Waddenzeedijk op Ameland. Daar werd de koe met een kraan van Spoelstra uit Buren uit de Waddenzee getakeld en in een veewagen gezet. De eigenaar van de koe, die voor het eerst buiten was, zag dat het dier uit enthousiasme over de dijksloot sprong en alarmeerde de reddingmaatschappij.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De koe raakte op het Wad uitgeput, maar overleefde het avontuur dankzij de snelle inzet van de KNRM.

Foto's: Oncko Quirijn van Kammen - Ameland.nieuws.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij