Skip to main content

Kitesurf Summit 2016

Datum: dinsdag 22 maart 2016 | Sectie: Nieuws

De Kitesurf Summit 2016 is een dag met aandacht voor veiligheid, materiaal, reizen, video's en opleidingen. De KNRM deelt haar ervaringen met de bezoekers van deze conferentie.

Op zondag 3 april 2016 wordt in Noordwijk het tweede Kitesurf Summit georganiseerd, een unieke samenwerking van kiters, medici, KNRM, Reddingsbrigade en de Nederlandse Kitesurf Vereniging. In theater de Muze in Noordwijk buigen de deelnemers zich over de vraag hoe zij het populaire kitesurfen veiliger kunnen maken, zonder dat de sport met strikte regels nog verder aan banden wordt gelegd. De conferentie duurt van 9.30 tot circa 17.00u.

Eén van de grootste bedreigingen lijkt de reputatieschade die de sport heeft opgelopen door enkele incidenten. Het Kitesurf Summit wil eraan bijdragen dat overheden en andere stakeholders beseffen dat kiters er alles aan doen om veilig het water op te gaan. Het grote enthousiasme en de samenwerking van de KNRM, de Reddingsbrigade en de Nederlandse Kitesurf Vereniging maakt mede deze editie mogelijk. Daarnaast zijn er fabrikanten, medici, en andere specialisten die kennis delen binnen het het programma waarbij de bezoeker centraal staat.

Er is een gevarieerd programma met onder andere Youri Zoon, Hans Lieben (Mr. kite repair), Stefan van der Kamp en de heren van Eyeforce (bekend van de visuals van Red Bull en Sportlife). Uiteraard is de KNRM present. Schipper Thomas van KNRM Noordwijk geeft een presentatie over zijn ervaringen met kitesurfers.

Deze editie is een vervolg op de eerste kitesafety conferentie in 2015, een succesvolle dag waarbij behoefte was aan een vervolg. Een dag die een echte kitesurf liefhebber zeker niet mag missen, van beginner tot pro, van jong tot oud! Kan je nog niet kitesurfen, maar ben jij je aan het oriënteren, dan is dit het juiste moment om er bij te zijn. Naast dat je veel tips krijgt over alle facetten van kitesurfen, kom je direct in contact met je toekomstige mede kiters.

De de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je direct in op: www.kitesurfsummit.nl

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.