Skip to main content

Zoekactie na rode vuurpijlen op het IJsselmeer

Datum: donderdag 31 maart 2016 | Sectie: Nieuws

Woensdagavond 30 maart 2016 om 22:00 uur zijn de reddingboten Bernardine uit Medemblik en ’t Span uit Andijk uitgevaren na meldingen over gesignaleerde vuurpijlen op het IJsselmeer.

Het bleek om meerdere vuurpijlen te gaan die zowel vanaf Friesland als vanaf Noord-Holland waren gemeld.
Op verzoek van de Kustwacht zijn beide reddingboten richting het vogeleiland De Kreupel gevaren om zich daar aan te sluiten bij de reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra van Elk uit Enkhuizen en de RWS77 van Rijkswaterstaat. De reddingboot Watersport coördineerde vanaf dat punt de zoekactie.

Het gebied vanaf de Oude Zeug, tot De Kreupel en vuurtoren De Ven werd door de twee reddingboten van KNRM Medemblik afgezocht. De Kustwacht in Den Helder maakte op basis van de telefonische meldingen vanaf de kust een peiling die er op wees dat de waarnemingen zich concentreerden ten Noordoosten van De Kreupel op de geografische positie N 52.48.600 E 005.17.300. Door reddingboot Bernardine is ter hoogte van de gepeilde positie een witte flare (witte vuurpijl) afgestoken om het zoekgebied te verlichten.

Omstreeks 00.00 uur heeft de Kustwacht in Den Helder besloten de zoekactie te staken en keerden alle reddingboten na een inzet van ruim twee uren in het donker terug naar hun station.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.