Een dag als lifeguard op: Terschelling
Als KNRM lifeguard verblijf je op het eiland. Na een gezamenlijk ontbijt met collega’s fiets je naar het boothuis van Paal 8.
Wil jij vakantie vieren én geld verdienen? De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) biedt jou het mooiste vakantiewerk op de Friese Waddeneilanden als lifeguard, inclusief gratis verblijf!
In de zomermaanden houden lifeguards dagelijks toezicht op het strand en in de zee. Iedere zomer zijn de KNRM lifeguards werkzaam op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Als lifeguard word je ingezet om de strandbezoekers een leuke en vooral veilige stranddag te geven. Dit doe je door ze te informeren, toezicht te houden en door reddingsacties uit te voeren wanneer mensen in de problemen komen.
De werving voor 2022 is op dit moment gesloten.
Om KNRM lifeguard te worden moet je voldoen aan de volgende toelatingseisen:
Verder heb je bij voorkeur:
In de zomermaanden houden lifeguards dagelijks toezicht op recreanten op het strand en in de zee. KNRM lifeguards zijn actief op de Friese Waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. De belangrijkste taken van lifeguards zijn:
Voor minimaal 4 aaneengesloten weken in de zomerperiode ben je als KNRM lifeguard werkzaam op één van de Friese Waddeneilanden. Tussen de roodgele vlaggen (volgens het internationale bewakingssysteem) zorgen jij en jouw collega’s ervoor dat strandbezoekers onder toezicht kunnen baden of zwemmen, waarbij de lifeguards de garantie geven dat ze direct in actie kunnen komen als er iets gebeurt. Buiten deze zone houden lifeguards beperkt toezicht.
Daarnaast horen het onderhouden van het materieel en rapporteren ook bij de dagelijkse werkzaamheden. net zoals het trainen en oefenen om fit te blijven.
Jij bent het visitekaartje van de KNRM. We verwachten van de KNRM Lifeguards dat zij:
De KNRM Lifeguards vormen een hechte groep. Naast dat je met je collega's werkt, breng je ook privé veel tijd samen door. Lifeguards zijn dus echte teamplayers!
Gedurende een periode van minimaal 8 weken in de zomer worden de strandposten op de Friese Waddeneilanden bewaakt door lifeguards. Het is belangrijk dat jij dan ook minimaal 4 aaneengesloten weken beschikbaar bent in de zomermaanden juli en augustus.
Voorafgaand aan het seizoen is er een aantal opleidingen die je dient te volgen, zodat je aan de slag kunt in deze leuke en goed betaalde bijbaan. Deze opleidingen vinden voornamelijk plaats in mei.
Weekendbaan
Op Ameland kun je ook aan de slag als lifeguard in het weekend voor en na de zomervakantie. Ben jij dus ook de weekenden in juni en september beschikbaar? Dan kun je wellicht ook in de weekenden aan de slag!
Seizoen 2022
In 2022 loopt het lifeguard seizoen van 9 juli tot en met 4 september. En de weekenden op Ameland zijn: 24/25/26 juni, 1/2/3 juli, 10/11/12 september en 17/18/19 september.
De werving voor 2022 is op dit moment gesloten.
Alle KNRM Lifeguards hebben een erkent beach lifeguard diploma van de International Lifesaving Society (ILS). De KNRM biedt je hiervoor de opleiding aan.
Verplichte opleidingen
Als je door de KNRM geselecteerd wordt om als lifeguard te komen werken moet je een aantal opleidingen volgen. Het is slim om deze data alvast met potlood in je agenda te zetten zodat je beschikbaar bent. De Beach Lifeguard opleiding (BLG) is voor iedereen verplicht.
Aanvullende opleidingen
Als je wordt ingedeeld op een werklocatie waar een reddingwaterscooter (RWC) of 4WD voertuig staat gestationeerd, dan kan het zijn dat je naast het beach lifeguard diploma enkele aanvullende opleidingen dient te volgen. In dit geval de 4WD rijopleiding of de RWC basisopleiding. Ook voor deze opleidingen geldt dat de KNRM je deze opleidingen aanbiedt.
Vergoeding van opleidingskosten
Alle KNRM opleidingen vinden plaats in het voorseizoen (mei en juni), zodat alle lifeguards voorbereid het seizoen in gaan. Wanneer je ingeroosterd bent, word je uitgenodigd om aan de voor jou relevante opleidingen deel te nemen. De kosten voor de opleidingen worden door de KNRM vergoed, mits je minimaal 4 weken werkt in het seizoen.
Data van de opleidingen
Beach lifeguard opleiding (BLG)
Reddingwaterscooter opleiding (RWC-basis)
4WD opleiding
De werving voor 2022 is op dit moment gesloten.
KNRM Lifeguards staan bij de KNRM ingeschreven als werknemer en verdienen een marktconform salaris.
Let op: Deze tabel dient als referentie. De lonen voor 2022 worden aangepast op basis van onder andere de looninflatie. Dit wordt zsm bekendgemaakt.
Verder hanteert de KNRM vaste voorzieningen:
De selectiedagen voor 2022 staan gepland op zondag 13 en zaterdag 19 maart. Houd de website en onze sociale media in de gaten voor meer informatie.
De werving voor 2022 is op dit moment gesloten.
Als je lifeguard bent voor de KNRM werk je op de Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Je hoeft niet zelf te zorgen voor overnachting, want je krijgt als lifeguard een verblijf toegewezen. Je verblijft in een groepsaccommodatie of op het strand.
Iedere locatie heeft zijn eigen charme en beleving.
Dit komt minder vaak voor dan je wellicht zou denken. Over alle tien de strandlocaties zijn er in 2021 in totaal 683 inzetten geweest. Het daadwerkelijk aantal reddingsacties waren er drieëntwintig over alle reddingsposten, daarbij werden 38 mensen uit het water gehaald. Wel waren er 568 kleine EHBO-verleningen zoals sneetjes, kwallenbeten en schaafwonden. En er waren 23 grote EHBO-verleningen, waar je professionele medische hulp bij nodig hebt zoals een huisarts, ambulance of een helikopter.
De werving voor 2022 is op dit moment gesloten, maar vraag nu HIER alvast het digitale informatiepakket voor 2023 aan!
Als KNRM lifeguard verblijf je op het eiland. Na een gezamenlijk ontbijt met collega’s fiets je naar het boothuis van Paal 8.
In de zomermaanden houden lifeguards dagelijks toezicht op recreanten op het strand en in de zee. Iedere zomer zijn de KNRM lifeguards werkzaam op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Wil je ook strandwacht worden? Vraag alvast het digitale informatiepakket voor 2023 aan
De lifeguards worden door de gemeente ingezet om de strandbezoekers een plezierige en vooral veilige strandbeleving te geven. Dit doen ze door de bezoekers te informeren over het weer, het getij en mogelijke gevaren in zee, door toezicht te houden op zwemmers en door reddingsacties uit te voeren wanneer de mensen alsnog in de problemen komen.
Gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 4 weken in de zomer worden de strandposten op de Friese Waddeneilanden bewaakt door lifeguards van minimaal 18 jaar oud. Voorafgaand aan het seizoen volgen zij een zesdaagse opleiding tot Beach Lifeguard om het internationaal erkende Beach Lifeguard diploma te behalen, zodat zij deze leuke en goed betaalde bijbaan in de zomermaanden kunnen vervullen.