Skip to main content

Kinderboekenweek en de KNRM al sinds 1992

Dat de KNRM een rijke geschiedenis heeft, mag geen verrassing meer zijn. We zetten ons sinds 1824 kosteloos in voor mensen in nood op het water. Na een alarmering komen de redders en de reddingboten in actie. De verhalen die de KNRM kent zijn eindeloos. Er zijn al veel verhalen gebundeld in kinderboeken. Lees je mee?

Kinderboeken uit de KNRM historie

Verhalen over reddingboten, scheepsrampen, redders en reddingsacties hebben in de historie van de KNRM sinds 1824 regelmatig een rol gespeeld in kinderboeken. Morgen start de Kinderboekenweek zonder redders en scheepsrampen, maar wie een spannend oud boek wil lezen heeft voldoende keuze!

Tijdens de Kinderboekenweek in 1992 werd een fraai voorleesboekje als geschenk weggegeven. Onder de titel “Vader, mag ik mee” (ISBN 90 70066 98X) schreef en illustreerde Peter Spier het verhaal van de zoon van de reddingbootschipper, die van jongs af aan graag mee wilde varen op de reddingboot.

Hieronder vind je een lijst van kinderboeken die ook spannende verhalen over reddingboten, redders en scheepsrampen vertellen:

Sluit je aan bij team jonge redders

Kinderen zijn voor de KNRM een hele belangrijke doelgroep. Zeker als het gaat om preventie vinden we het belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig op, in en aan het water kunnen spelen. Omdat kinderen zo belangrijk zijn hebben we een jeugdclub bij de KNRM, genaamd "Team Jonge Redders".

Team Jonge Redders beleeft allerlei avonturen. Koen, Tess, Olaf, Rinus en scheepshond Douwe staan altijd klaar om een reddingsactie uit te voeren! En dit team staat altijd open voor nieuwe leden. Als lid van Team Jonge Redders komen kinderen alles te weten over het werk van de redders bij de KNRM. Ze worden ieder jaar uitgenodigd om mee te varen met de KNRM reddingboot. Daarnaast krijgen jeugdleden onder andere drie maal per jaar De Reddingboot met spannende verhalen, ze krijgen een doeboek met strips en leuke spelletjes en ze krijgen twee vrijkaartjes om het Reddingmuseum te bezoeken.

Wil je meer informatie over het jeugdlidmaatschap? Klik dan op onderstaande button, of schrijf je gelijk in!

Gerelateerde blogs

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.