Skip to main content

Red levens en help
mensen in nood

KNRM is mensenwerk

Ons werk draait om mensen. Om vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Om onze medewerkers in loondienst die het kantoor en de werkplaats bemensen. En om onze KNRM lifeguards, die ervoor zorgen dat badgasten op de Wadden een veilige stranddag kunnen beleven. De KNRM is een organisatie van mensen die zich graag en vol overgave voor anderen inzetten.

Beroepspersoneel van de KNRM

Bij de KNRM werken ongeveer 60 mensen in loondienst. Grotendeels op kantoor, in de werkplaats en regionaal in ondersteunende functies. Op acht KNRM reddingstations is een beroepsschipper in dienst. Vanuit kantoor IJmuiden ondersteunt de beroepsorganisatie onder andere de vrijwilligers op de KNRM reddingstations en onze redders aan de wal.

Het werk bij de KNRM gaat 24/7 door. Dat betekent dat je soms ook buiten kantooruren aan de slag gaat.

Sfeer impressie kantoor Ijmuiden

Vacatures betaald

Vacatures vrijwilliger

KNRM vrijwillerswerk in beeld

We hebben jou nodig

We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Als vrijwillige redder word je professioneel opgeleid en maak je deel uit van een gedreven en collegiale groep KNRM’ers op de reddingboot of aan de wal, net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Want ook op het land kunnen we jouw inzet goed gebruiken. Bijvoorbeeld als vrijwilliger voor pr of bij de plaatselijke commissies. Meer dan 1.400 mensen zetten zich al in als vrijwilliger voor de KNRM.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer!

Redder aan de wal

Misschien heb je niet de mogelijkheid om zelf vrijwillige redder te worden, maar wil je wél graag helpen om mensen te redden en vrijwilligers op te leiden. Dan hebben we ook voor jou een leuke optie: word Redder aan de wal! Zo noemen wij onze donateurs. Zij zijn onmisbaar en vormen een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Inmiddels hebben we al ruim 120.000 donateurs. Als Redder aan de wal steun je de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar. Hoeveel je wilt bijdragen, bepaal je zelf.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.