Red levens en help mensen in nood

DE KNRM IS MENSENWERK

Ons werk draait om mensen. Om vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Om onze medewerkers in loondienst die het kantoor en de werkplaats bemensen. En om onze KNRM lifeguards, die ervoor zorgen dat badgasten op de Wadden een veilige stranddag kunnen beleven. De KNRM is een organisatie van mensen die zich graag en vol overgave voor anderen inzetten.

test Werken bij - KNRM

Werken als KNRM-vrijwilliger

We hebben altijd vacatures openstaan voor vrijwilligerswerk. Binnen onze organisatie kun je solliciteren op verschillende functies. Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, krijg je een professionele opleiding, waarin ruime aandacht is voor veiligheid, navigatie, techniek en communicatie. Zaken die in de praktijk heel belangrijk zijn en ervoor zorgen dat jij als vrijwilliger professioneel kunt handelen.

Bekijk actuele vacatures
knrm_stage-906x300px Werken bij - KNRM

KNRM betaald werk en stages

Bij de KNRM werken ongeveer 60 mensen in loondienst. Grotendeels op kantoor, in de werkplaats en regionaal in ondersteunende functies. Op acht reddingstations is een beroepsschipper in dienst. Eventuele vacatures vind je op onze website. Voor stages en opdrachten hebben we beperkte mogelijkheden. Per aanvraag bekijken we of deze op dat moment past. Heb je interesse in een stage bij de KNRM? Mail dan je aanvraag naar hr@knrm.nl.

Bekijk actuele vacatures
word-lifeguard Werken bij - KNRM

Werken op het strand als KNRM lifeguard.

Zoek jij een vakantiebaan op slippers? Word dan lifeguard bij de KNRM. Elke zomer verzorgen wij de strandbewaking op de Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Onze lifeguards houden dagelijks toezicht op het strand en de zee. Daarnaast geven ze informatie aan strandgasten en komen ze in actie als er mensen in problemen zijn. Met een zomerbaan als lifeguard verdien je geld en heb je gratis verblijf.

Lifeguard worden
x
sfeer-impressie Werken bij - KNRM
Sfeer impressie kantoor IJmuiden

Vacatures betaald

Vacatures vrijwilliger

We hebben jou nodig

We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Als vrijwillige redder word je professioneel opgeleid en maak je deel uit van een gedreven en collegiale groep KNRM’ers op de reddingboot of aan de wal, net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Want ook op het land kunnen we jouw inzet goed gebruiken. Bijvoorbeeld als vrijwilliger voor PR of bij de plaatselijke commissies. Meer dan 1.400 mensen zetten zich al in als vrijwilliger voor de KNRM.

Redder aan de wal

Misschien heb je niet de mogelijkheid om zelf vrijwillige redder te worden, maar wil je wél graag helpen om mensen te redden en vrijwilligers op te leiden. Dan hebben we ook voor jou een leuke optie: word Redder aan de wal! Zo noemen wij onze donateurs. Zij zijn onmisbaar en vormen een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Inmiddels hebben we al ruim 120.000 donateurs. Als Redder aan de wal steun je de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar. Hoeveel je wilt bijdragen, bepaal je zelf.  

Image

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij