HOME

KNRM Lifeguards actief op Ameland

17-06-2016Nieuws lifeguards

De KNRM verzorgt deze zomer voor het vijfde jaar de strandbewaking bij vier strandslagen op Ameland. Bij Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn de bekende reddingposten geplaatst. Vanaf zaterdag 18 juni tot en met 18 september zijn hier dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur lifeguards aanwezig. Naast de succesvolle werving van nieuwe lifeguards zijn veel strandwachten van vorig jaar ook dit jaar weer actief.

KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard en hebben opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards en het materieel zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren.

De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders met getijdeninformatie en uitleg over gevaren beschikbaar.

De zichtbare aanwezigheid van lifeguards moet zorgen voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaarlijke plaatsen in zee. In 2015 verleenden lifeguards op Ameland 909 keer eerste hulp en werden 8 reddingen in zee uitgevoerd.

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden varieert per eiland. Op verzoek van de gemeente worden alleen in de zomervakantieweken lifeguards ingezet. 

Meer informatie over KNRM Lifeguards

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht