red-jezelf Lifeguards - KNRM

Terugkomdag KNRM Lifeguards

20 oktober 2016

Jaarlijks komen alle KNRM Lifeguards van het afgelopen strandbewakingsseizoen nog één keer samen voor de actieve KNRM Lifeguard terugkomdag. Dit jaar worden lifeguards uitgedaagd tijdens de sea survival trainingen in het zwembad van STC-KNRM in Rotterdam. Diverse overlevingstechnieken worden op een speelse maar levensechte wijze aangeleerd. Na afloop van deze 'natte sessie' bindt iedereen de wielen onder voor de indoor disco SKATE FEVER!

lifeguard-actie Lifeguards - KNRM

Zwemmer in moeilijkheden

2 augustus 2016
Op Terschelling Midsland is een jongen in problemen geraakt toen hij terecht kwam in een mui. Ondanks de waarschuwingsborden besloot hij via de mui het water in te gaan. De stroming trok de jongen zo 'n 100 meter de zee in. Met behulp van een rescue board is hij door de KNRM lifeguards weer naar de kant gebracht.
sonering Lifeguards - KNRM

KNRM Lifeguards actief op Ameland

17 juni 2016

De KNRM verzorgt deze zomer voor het vijfde jaar de strandbewaking bij vier strandslagen op Ameland. Bij Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn de bekende reddingposten geplaatst. Vanaf zaterdag 18 juni tot en met 18 september zijn hier dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur lifeguards aanwezig. Naast de succesvolle werving van nieuwe lifeguards zijn veel strandwachten van vorig jaar ook dit jaar weer actief.

KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard en hebben opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards en het materieel zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren.

De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders met getijdeninformatie en uitleg over gevaren beschikbaar.

De zichtbare aanwezigheid van lifeguards moet zorgen voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaarlijke plaatsen in zee. In 2015 verleenden lifeguards op Ameland 909 keer eerste hulp en werden 8 reddingen in zee uitgevoerd.

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden varieert per eiland. Op verzoek van de gemeente worden alleen in de zomervakantieweken lifeguards ingezet.

Meer informatie over KNRM Lifeguards

lifeguardpost-vlieland Lifeguards - KNRM

KNRM Lifeguards actief op vier Friese Waddeneilanden

9 juli 2016

Strandbewaking Redding Maatschappij met 11 strandposten
De KNRM verzorgt deze zomer wederom de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Wassenaar. Op de vier Friese Waddeneilanden zijn de bekende reddingposten geplaatst. Vanaf zaterdag 9 juli tot en met zondag 4 september zijn hier dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur lifeguards aanwezig. Naast de succesvolle werving van nieuwe lifeguards zijn veel strandwachten van vorig jaar ook dit jaar weer actief.

KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard. Tevens hebben zij opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards en het materieel zijn herkenbaar aan de roodgele kleuren.

De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de roodgele vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders met getijdeninformatie en uitleg over gevaren beschikbaar.

De zichtbare aanwezigheid van lifeguards moet zorgen voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaarlijke plaatsen in zee. In totaal kwamen KNRM Lifeguards in de zomer van 2015 1749 keer in actie. 1586 keer voor kleine EHBO gevallen zoals schaafwondjes of kwallenbeten, 39 keer voor grote EHBO gevallen waar een ambulance of trauma helikopter aan te pas moest komen en 36 keer voor een vermissing. Daarnaast zijn 13 reddingsacties uitgevoerd waarbij in problemen geraakte zwemmers zijn geholpen.

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden kan per locatie variëren. Op verzoek van de gemeente worden alleen in de zomermaanden lifeguards ingezet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij