Schermafbeelding-wassenaarders KNRM lifeguardpost Wassenaar - KNRM

Het woelige water van de Noordzee

15 juli 2015

Lifeguards Joanneke Jacobs en Daphne van der Heijden vertellen aan Wassenaarders.nl alles over lifeguarding op het Wassenaarse strand.

"We trainen om onze vaardigheden en conditie op peil te houden, en we leggen elke twee jaar een test af om te kijken of we alle skills nog beheersen. We moeten snel en adequaat reageren als er mensen in nood zijn..."

Lees hier het hele artikel: http://bit.ly/1BC9Gnf

210614%20persbericht%201 KNRM lifeguardpost Wassenaar - KNRM

Jonge Redders zwemopleiding officieel van start

1 juli 2015

Door het officieel in gebruik nemen van het Werkboek Waterveiligheid en het Lesboek EHBO is de zwemopleiding Jonge Redders compleet. Deze zwemopleiding is door de Wassenaarse Reddingsbrigade zelf ontworpen en in samenwerking met de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) uitgewerkt. Hiermee worden jongeren vanaf hun C-diploma opgeleid tot junior lifeguard waarna zij kunnen vervolgen met de opleiding assistant lifeguard. Het uiteindelijke doel is dat deze jongeren volleerde lifeguards worden aan de Wassenaarse Slag.

Beide boeken werden op het strand overhandigd aan de Jonge Redders Sophie en Eveline. Zij verleenden hun medewerking als fotomodellen voor het uitbeelden van EHBO-handelingen in het Lesboek EHBO.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij