Westerstorm - KNRM Urk bij “Goedemorgen Nederland”

18 januari 2018

Omroep WNL wilde voor het programma “Goedemorgen Nederland” een item maken over de voorspelde westerstorm in relatie tot het werk van de KNRM.

Verslaggever WNL, Lisette Wellens, scheepte rond de klok van 7:00 uur aan boord . Als eerste werd een item gemaakt met de meteoroloog Matthijs van der Linden over de naderende westerstorm daarna werd er koers gezet naar buiten toe, het IJsselmeer op. Tijdens het varen op het IJsselmeer vertelden Edward Zwitser (woordvoerder KNRM) en Jan van Veen (plaatselijke woordvoerde KNRM Urk) over het varen en oefenen van de KNRM tijdens storm. Tijdens de opnames nam de wind in kracht toe, tot windkracht 8 waardoor het voor de cameraman en verslaggever WNL moeilijk was om staande te blijven. Bij terugkomst in de haven van Urk stak de wind op tot windkracht 9 met uitschieters naar windkracht 10. Was een mooi moment om Nederland kennis te laten maken met het werk van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij