Skip to main content

Westerstorm - KNRM Urk bij “Goedemorgen Nederland”

Datum: donderdag 18 januari 2018 | Sectie: Urk

Omroep WNL wilde voor het programma “Goedemorgen Nederland” een item maken over de voorspelde westerstorm in relatie tot het werk van de KNRM.

Verslaggever WNL, Lisette Wellens, scheepte rond de klok van 7:00 uur aan boord . Als eerste werd een item gemaakt met de meteoroloog Matthijs van der Linden over de naderende westerstorm daarna werd er koers gezet naar buiten toe, het IJsselmeer op. Tijdens het varen op het IJsselmeer vertelden Edward Zwitser (woordvoerder KNRM) en Jan van Veen (plaatselijke woordvoerde KNRM Urk) over het varen en oefenen van de KNRM tijdens storm. Tijdens de opnames nam de wind in kracht toe, tot windkracht 8 waardoor het voor de cameraman en verslaggever WNL moeilijk was om staande te blijven. Bij terugkomst in de haven van Urk stak de wind op tot windkracht 9 met uitschieters naar windkracht 10. Was een mooi moment om Nederland kennis te laten maken met het werk van de KNRM.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.