Jubilarissen en afscheid bij KNRM station Urk

13 januari 2018

Traditioneel is er in januari de jaarlijkse KNRM avond voor vrijwilligers van het Urker reddingstation in de Koningshof. Tijdens deze avond wordt er teruggekeken op het oude jaar, vooruitgekeken naar het nieuwe jaar en worden de nodige mensen in het zonnetje gezet. Dit jaar waren er maar liefst 5 jubilarissen en een 3-tal bemanningsleden die afscheid hebben genomen.

Het is binnen de reddingmaatschappij een gewoonte om jaarlijks de vrijwilligers, die 10 jaar of daarna elke 5 jaar verbonden te zijn aan het reddingstation, de vrijwilligersmedaille te overhandigen.
De medaille is een blijk van waardering voor de belangenloze inzet van de bemanningsleden van de reddingboot voor het werk wat zij hebben gedaan.
Dit jaar was het de beurt aan 5 actieve bemanningsleden om deze in ontvangst te nemen: Rein Snoek (15 jaar) en Wolter Huiskes, Andries Bakker, Sjoerd Broersma en Maarten Andries Bakker (10 jaar).

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ook namen een drie-tal bemanningsleden afscheid na een lange staat van dienst.
Hans van Lenten, die na 14 jaar van actieve dienst werd in het zonnetje gezet. Uit handen van de operationeel inspecteur Dick Veen ontving hij diverse presentjes.
Ook Willem Hoekstra is vorig jaar gestopt als bemanningslid. Hij heeft 23 jaar deel uitgemaakt van deze ploeg vrijwilligers.
Als laatste zwaaide ook Hendrikus ten Napel af, na bijna 10 jaar in actieve dienst te hebben gezeten.

Op de foto van links naar rechts: Andries Bakker, Rein Snoek, Willem Hoekstra, Hans van Lenten, Pieter van Maaren (voorzitter plaatselijke commissie KNRM Urk), Sjoerd Broersma, Maarten Andries Bakker en Wolter Huiskes.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij