Skip to main content

KNRM de Koog er uit voor gevallen wandelaar in natuurgebied

Datum: zondag 17 december 2017 | Sectie: De Koog - Texel

Eind december is over het algemeen een rustige tijd voor de hulpverleners van de KNRM. Maar er kan altijd iets gebeuren... Zo gaat zondagmorgen om 11.00 uur het alarm voor het kusthulpverleningsvoertuig van station De Koog.

Het gaat om een wandelaar met beenletsel en de alarmering geeft Vuurtorenweg aan, op het noordelijkste puntje van Texel. Na vertrek van het boothuis maken we contact met de alarmcentrale en wijzigt de locatie naar de Slufterweg, bij natuurgebied de Slufter.

De ambulance is aanrijdend en we treffen elkaar onderaan de trap naar de Slufter. Twee bemanningsleden gaan met een portofoon de dijk over en komen er na enige tijd achter dat het slachtoffer in het natuurgebied ligt, onderaan de dijk. Zij begeven zich te voet naar het slachtoffer. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) rijdt vervolgens met ambulancepersoneel om, zodat we over de dijk het gebied in kunnen.

Na een lange hobbelige rit arriveren we bij het slachtoffer, dat al bijna een uur op de natte ondergrond ligt, met een temperatuur net boven het vriespunt. Hij wordt door het ambulancepersoneel gestabiliseert en op de brancard gelegd. Hierop volgt de lange weg terug en wordt de man overgedragen in de ambulance. Hij zal richting het ziekenhuis in Den Helder vervoerd worden.

Na bijna twee uur staat het KHV weer gereed in het boothuis, klaar voor de volgende inzet. Het jaar zit er nog niet op...

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.