Kids United bezoekt Schiermonnikoog.

18 februari 2017

Op zaterdag 18 februari kwam Kids United, de door FC Groningen geadopteerde voetbalvereniging voor kinderen met een beperking naar Schiermonnikoog. De kinderen speelden onder meer een voetbalwedstrijd tegen de E-pupillen van VV De Monnik van Schiermonnikoog. In september 2016 is de Kids United getroffen door een allesvernietigende brand in hun accommodatie waardoor alle materialen verloren zijn gegaan. Veel leden van deze ruim 130 voetballende kinderen tellende vereniging waren hiervan getuige.

Na deze vreselijke gebeurtenis is het idee ontstaan een weekendje Schiermonnikoog te organiseren voor de kinderen van Kinds United.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Een onderdeel in dit weekend was een bezoek te brengen aan het KNRM station Schiermonnikoog, waar schipper Gert- Jan Klontje met zijn mannen klaar stond, om een rondvaart te maken met reddingboot Koning Willem 1. Dit was natuurlijk heel bijzonder en de kinderen genoten dan ook met volle teugen. Ardie Noorman (KNRM Schiermonnikoog) vertelde over het werk van de KNRM en hoe zoiets op het eiland in zijn werk gaat. Iedereen was zeer te spreken over dit bezoek en het werd enorm gewaardeerd.

Het weekend mogelijk gemaakt door tal van sponsoren welke zich belangeloos hebben ingezet voor deze kinderen

Auteur: Richard Vlasma (organisator van dit weekend)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij