Skip to main content

Brand op motorjacht Westerschelde

Datum: vrijdag 20 april 2018 | Sectie: Hansweert

Aan boord van een motorjacht brak vrijdagmorgen 20 april brand uit. Het jacht bevond zich nabij boei ZE-4 tussen Terneuzen en Ellewoutsdijk.

Direct werden de reddingboten van KNRM Breskens en Hansweert en het MIRG-team van de veiligheidsregio Zeeland gealarmeerd. Deze brandweermannen zijn onder meer gespecialiseerd in het bestrijden van branden op schepen. Ook patrouillevaartuig RWS 78 spoedde zich ter plaatse.

De 2 opvarenden hadden zichzelf in veiligheid gebracht door op een zandplaat te stappen. Bij aankomst van de reddingboten bleek sprake van een uitslaande brand.

De vrijwilligers van KNRM Breskens hebben zich ontfermd over de opvarenden en afgezet op de RWS 78. Medische zorg bleek niet noodzakelijk.

Het MIRG-team van de brandweer stond inmiddels opgesteld in Hansweert. Zij zijn opgehaald door de Jan van Engelenburg waarna in goede samenwerking tussen brandweer en KNRM de brand is bestreden.

De RWS 78 blijft ter plaatse. Het jacht is total loss en zal door bergingsbedrijf Multraship worden geborgen.

Foto's: KNRM Breskens & KNRM Hansweert

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.