Zeiljacht met brandstofprobleem op drift

15 april 2018

Drie opvarenden van een zeiljacht raakten in de nacht van zaterdag 14 april op zondag 15 april in problemen op de Westerschelde. Ter hoogte van boei 47 bleek er een probleem te zijn met de brandstoftoevoer. De opvarenden hebben hierop een anker uitgezet, maar het anker ging krabben en het zeiljacht raakte op drift. Hierop vroegen zij om hulp waarna de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert werden gealarmeerd.

In de drift had het zeiljacht een boei geraakt en een boei op een haar na gemist. Uiteindelijk kreeg het anker grip ter hoogte van boei 51.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ter plaatse bleek dat het zeiljacht geen water maakte. Het zeiljacht is door de KNRM op sleep genomen en afgemeerd in Hansweert.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij