Skip to main content

Aanvaring ternauwernood voorkomen!

Datum: vrijdag 01 april 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

De Egmondse redders zijn een uur na het alarm ter plaatse en voorkomen aanvaring met het Helder A platform!

Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur krijgt de Nederlandse Kustwacht een melding van de Marja Netty (UK-19). Ze heeft problemen met de schroef en drijft stuurloos richting het Helder A platform, niet veel later krijgen de KNRM reddingstations Den Helder & Egmond aan Zee alarm.

Een kleine 10 minuten na het alarm is de reddingboot Adriaan Hendrik onderweg richting het Helder A platform op zo’n 40 kilometer west van Den Helder, vanuit Den Helder is de reddingboot Joke Dijkstra onderweg.

Verder zijn het Emergency Towing Vessel (ETV) Guardian, het Kustwachtvliegtuig en een reddingshelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) onderweg naar de onfortuinlijke visser.

Zodra de NHV helikopter ter plaatse is wordt een begin gemaakt met het evacueren van het Helder A platform. waarop op dat moment nog 17 mensen aanwezig zijn.

De Adriaan Hendrik is rond half negen ter plaatse en maakt gelijk een sleepverbinding met de Marja Netty, die de fundatie van het platform op nog geen 200 meter is genaderd.

De Marja Netty is met zijn 331 Ton een aardige kluif voor de Adriaan Hendrik, maar het lukt de reddingboot om de kotter vrij te houden van het Helder A platform.
Een collega visser (UK-149) heeft aangegeven de UK-19 verder op sleep te nemen naar Den Helder.

Rond 0.00 uur is de UK-149 ter plaatse en neemt de sleep over van de Adriaan Hendrik. Na het opnemen van de gegevens keren de Egmondse redders terug naar station.

Om 02.00 uur is de Adriaan Hendrik klaar voor de volgende inzet.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.