Aanvaring ternauwernood voorkomen!

1 april 2016

De Egmondse redders zijn een uur na het alarm ter plaatse en voorkomen aanvaring met het Helder A platform!

Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur krijgt de Nederlandse Kustwacht een melding van de Marja Netty (UK-19). Ze heeft problemen met de schroef en drijft stuurloos richting het Helder A platform, niet veel later krijgen de KNRM reddingstations Den Helder & Egmond aan Zee alarm.

Een kleine 10 minuten na het alarm is de reddingboot Adriaan Hendrik onderweg richting het Helder A platform op zo’n 40 kilometer west van Den Helder, vanuit Den Helder is de reddingboot Joke Dijkstra onderweg. Verder zijn het Emergency Towing Vessel (ETV) Guardian, het Kustwachtvliegtuig en een reddingshelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) onderweg naar de onfortuinlijke visser.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Zodra de NHV helikopter ter plaatse is wordt een begin gemaakt met het evacueren van het Helder A platform. waarop op dat moment nog 17 mensen aanwezig zijn. De Adriaan Hendrik is rond half negen ter plaatse en maakt gelijk een sleepverbinding met de Marja Netty, die de fundatie van het platform op nog geen 200 meter is genaderd.

De Marja Netty is met zijn 331 Ton een aardige kluif voor de Adriaan Hendrik, maar het lukt de reddingboot om de kotter vrij te houden van het Helder A platform.
Een collega visser (UK-149) heeft aangegeven de UK-19 verder op sleep te nemen naar Den Helder.

Rond 0.00 uur is de UK-149 ter plaatse en neemt de sleep over van de Adriaan Hendrik. Na het opnemen van de gegevens keren de Egmondse redders terug naar station.

Om 02.00 uur is de Adriaan Hendrik klaar voor de volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij