Welkom thuis Tjepke Ekkelboom

24 mei 2017
dordrecht

Woensdag 24 mei hebben drie zeevaste bemanningsleden van KNRM-reddingstation Dordrecht de reddingboot Tjepke Ekkelboom weer naar haar thuishaven gebracht.

Eind van de middag vertrok de reddingboot Johanna Maria, die thuishoort in de reservevloot van de KNRM, vanaf het Wantij via de Oude Maas en de Nieuwe Waterweg naar zee om een paar uur later aan te meren aan de KNRM-steiger in IJmuiden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Daar lag de Tjepke Ekkelboom glimmend en blinkend te wachten op de Dordtse redders.

De Tjepke heeft twee maanden in IJmuiden gelegen voor groot onderhoud. Het schip is omgehaald en verbeterd en nu weer klaar voor een druk vaarseizoen met vele reddingen rond het eiland van Dordt.

De bemanning wisselde in IJmuiden van boot en na de koffie ging het weer zeewaarts.

Over een schitterende Noordzee, een mooie windkracht 4, met een prachtige rustig dalende zon stoof de Tjepke terug naar de Nieuwe Waterweg. Daar werd de Dordtse reddingboot opgevangen door de collega’s van KNRM reddingstation Hoek van Holland met hun reddingboot Jeanine Parqui. Na koffie in de Hoek ging het door naar Dordrecht waar de Tjepke Ekkelboom rond middernacht weer helemaal gereed lag voor haar reddingstaak.

De Tjepke Ekkelboom is weer thuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij