Skip to main content

Weer man overboord op Nieuwe Merwede

Datum: donderdag 26 november 2015 | Sectie: Dordrecht noord

Voor de tweede keer in een week tijd wordt de bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht opgeroepen in verband met een persoon te water op de Nieuwe Merwede.

Omstreeks kwart voor elf in de ochtend wordt de bemanning van de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid opgepiept met de melding dat er in de Nieuwe Merwede een persoon te water ligt. Met het ongeval van 20 november nog vers in het geheugen haasten de KNRM-vrijwilligers zich naar het boothuis.

Na uitgevaren te zijn krijgt de bemanning via de meldkamer te horen dat de P93 van de Politie te Water op de Nieuwe Merwede is en met haar bijboot de persoon, een kanoër, uit het water heeft gehaald en met reanimatie is begonnen.

Het slachtoffer hoort bij een groep kanoërs en omdat het nog niet duidelijk is of alle kanoërs terecht en veilig zijn vaart de KBW 1910 vol door en voegt zich in de Oosthaven bij de overige hulpdiensten. Daar wordt duidelijk dat het slechts één man te water betreft.

De KBW 1910 begeeft zich vervolgens naar de nog op het water liggende groep kanoërs en begeleidt hen naar hun clubhuis. Daar worden ze door de politie opgevangen.

Inmiddels hoort de bemanning dat de drenkeling aan boord van de P93 weer ademhaling heeft en wordt overgedragen aan de ambulancedienst en de traumaheli, die naar de Kop van 't Land zijn gekomen.

In de ambulance knapt het slachtoffer verder op. De KBW 1910 vaart nog een keer naar het clubgebouw van de kanoërs om te melden dat hun medekanoër het goed maakt.

De bemanning van de KBW 1910 assisteert daar nog bij het aan land brengen van de kano's en keert dan terug naar het reddingstation.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.