Rook!

Rook!

22 november 2020
Dordrecht

Op 22 november aan het eind van de middag wordt de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht Zuid gealarmeerd voor een scheepsbrand. Bij een jacht in de jachthaven is een heftige rookontwikkeling ontstaan en via de Centrale Meldkamer in Rotterdam worden brandweer en KNRM naar de plaats des onheils gedirigeerd. 

Aanvarend krijgt de schipper van de KBW 1910 te horen dat de opvarenden van het jacht veilig op de steiger staan en dat doorkomst van de reddingboot niet meer nodig is. Voor alle zekerheid vaart de reddingboot toch door. Bij het jacht is de brandweer ook al aanwezig. Het blijkt dat een acculader in de machinekamer van het jacht de rookontwikkeling veroorzaakt heeft. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Nu iedereen veilig is en de oorzaak van de rookontwikkeling meevalt keert de reddingboot met een tevreden bemanning terug naar haar boothuis. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij