Skip to main content

Rook!

Datum: zondag 22 november 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Op 22 november aan het eind van de middag wordt de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht Zuid gealarmeerd voor een scheepsbrand. Bij een jacht in de jachthaven is een heftige rookontwikkeling ontstaan en via de Centrale Meldkamer in Rotterdam worden brandweer en KNRM naar de plaats des onheils gedirigeerd. 

Aanvarend krijgt de schipper van de KBW 1910 te horen dat de opvarenden van het jacht veilig op de steiger staan en dat doorkomst van de reddingboot niet meer nodig is. Voor alle zekerheid vaart de reddingboot toch door. Bij het jacht is de brandweer ook al aanwezig. Het blijkt dat een acculader in de machinekamer van het jacht de rookontwikkeling veroorzaakt heeft. 

Nu iedereen veilig is en de oorzaak van de rookontwikkeling meevalt keert de reddingboot met een tevreden bemanning terug naar haar boothuis. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.