Skip to main content

Personen te water

Datum: donderdag 12 september 2019 | Sectie: Dordrecht noord

In een waterrijk gebied als de nautische omgeving van het eiland van Dordrecht raakt nog wel eens iemand te water. Soms per ongeluk, vaak bewust. Altijd reden voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht om met spoed uit te varen.

Een bloemlezing:

12 september: Bij Sleeuwijk loopt een man het water in. De familie van de man slaat alarm.

Politie, brandweer, ambulancedienst en de beide reddingboten van KNRM reddingstation Dordrecht rukken uit.

Rondom de Merwedebrug worden zoekslagen gemaakt. De KNRM reddingboten ondersteunen de duik- en reddingsteams van de brandweer.

Na twee uur zoeken wordt de reddingsactie gestaakt. Het zoeken wordt nu bergen.

Het Landelijk Team Onderwateronderzoekingen van de Nationale Politie vindt later in de avond het lichaam van de man. Een trieste inzet.

In de vroege ochtend van 26 september wordt de bemanning van de Tjepke Ekkelboom gealarmeerd voor een man over boord bij Sleeuwijk.

Met grote spoed wordt er uitgevaren. Aanvarend wordt een uitstekend signalement van de man doorgegeven. Het feit dat hij een redvest draagt geeft hoop. Inmiddels worden vele brandweereenheden, rijkswaterstaat en de politie ook ter plaatse gedirigeerd.

De Tjepke Ekkelboom is ter hoogte van Hardinxveld wanneer er bericht komt dat de man uit het water is en wordt opgevangen door brandweer en ambulance.

De Tjepke Ekkelboom wordt bedankt voor de inzet en keert terug naar haar boothuis waar ze rond negen uur weer klaar ligt voor de volgende inzet.

Op 25 oktober rond half elf in de avond krijgt de bemanning van de Tjepke Ekkelboom het verzoek uit te varen in verband met een verwarde persoon die van de Zwijndrechtse brug gesprongen zou zijn. Samen met brandweer, politie, ambulancedienst, omstanders, rijkswaterstaat en passerende schepen maakt de Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord een uur lang zoekslagen rond en stroomaf van de brug. Na een uur komt het bericht dat de betrokken persoon veilig thuis zit. De hulpdiensten kunnen retour station.

Rond middernacht ligt de Tjepke Ekkelboom weer uitrukgereed in het boothuis.

Op de laatste woensdag van oktober besluit een persoon om van de brug bij Raamsdonksveer te springen. Er wordt onmiddellijk groot alarm gegeven. Ook de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid vaart met spoed uit.

Aanvarend krijgt de reddingboot het bericht dat de gesprongen persoon uit het water is gehaald en in veiligheid is gebracht.

Hierop keert de KBW 1910 retour station.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.