Opstappers geslaagd voor HUET

Opstappers geslaagd voor HUET

21 oktober 2023
Dordrecht

Om het reddingswerk goed en veilig uit te kunnen voeren worden alle bemanningsleden van de KNRM uitgebreid opgeleid en getraind. Pas na drie jaar volgen van trainingen en opleidingen in EHBO, brandbestrijding, varen met snelle boten en de Helicopter Underwater Escape Training mag een aankomend opstapper zich volwaardig opstapper noemen. In de HUET training wordt aandacht besteed aan het ontsnappen uit een te water geraakte helikopter. Een training die iedere zeevarende met goed gevolg dient af te leggen.

Vier aankomend opstappers van KNRM reddingstation Dordrecht waren zaterdag 21 oktober aan de beurt om hun HUET-certificaat te halen. En dat deden ze. Aan het eind van de dag waren ze alle vier in het bezit van dit certificaat en waren ze weer een stap dichterbij het afronden van de hele, drie jarige, opleiding tot opstapper op de reddingboten van de KNRM.

Zij worden alle vier van harte gefeliciteerd. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij