Skip to main content

Motorstoring

Datum: woensdag 13 januari 2021 | Sectie: Dordrecht noord

Tijdens de briefing van het geplande oefenmoment op 13 januari komt het verzoek van de verkeerspost Dordrecht van Rijkswaterstaat om te gaan kijken bij een jacht in de Aakvlaai wat daar al 5 uur met motorstoring voor anker ligt. Direct wordt de KNRM reddingboot KBW 1910 klaar gemaakt voor vertrek en de reddingboot vaart binnen enkele minuten uit.
Aangekomen op de opgegeven positie komen een drietal scheepjes in zicht waarvan eentje het betreffende jacht blijjkt te zijn. Na overleg met de schipper van het jacht wordt een sleepverbinding gemaakt.

In verband met de coronamaatregelen wordt een handportofoon aan de schipper van het jacht gegeven en blijven de opstappers aan boord van de reddingboot. Via de portofoon wordt met de schipper van het jacht gecommuniceerd.

Het jacht wordt vlot getrokken en overgebracht naar diens thuishaven. Na het opnemen van de gegevens keert de KBW 1910 weer terug naar het KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid. 

Een zinvolle invulling van de oefenavond. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.