Skip to main content

Motorschip zinkt op Wantij

Datum: zaterdag 17 februari 2018 | Sectie: Dordrecht noord

De reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht wordt op zaterdag 17 februari 2018 gealarmeerd in verband met een zinkend schip op het Wantij.

De reddingboot is binnen tien minuten te water en met de bergingspomp aan boord snelt de Tjepke Ekkelboom het Wantij op.

Ter hoogte van de Generaal S.H. Spoorstraat treft de bemanning een half gezonken motorscheepje aan. Het twaalf meter lange schip ligt met zijn boeg op de oeverbeschoeiing en het achterschip is onder water verdwenen.

Na het maken van een sleepverbinding wordt het scheepje van de beschoeiing getrokken. Hierdoor komt het schip recht te liggen en kan er door de vrijwilligers van KNRM Dordrecht begonnen worden met het leegpompen van het schip.

De bergingspomp heeft onvoldoende capaciteit om het schip helemaal te lichten, maar het blijft wel drijvende. Rijkswaterstaat is met de RWS 21 ter plaatse en waarschuwt een berger die het schip verder kan lichten. De Tjepke Ekkelboom keert retour reddingstation.

De eigenaar van het schip heeft later zelf zijn schip geborgen.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.