Motorboot valt stil op woelig water

27 mei 2018
dordrecht

Even na het middaguur op deze onrustige zondag gaat de pieper van de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht. Een motorboot onderweg van Streefkerk naar Dordrecht krijgt daar waar de rivieren Noord en Lek elkaar ontmoeten motorpech. Een naar punt op een door tegengestelde stromingen woelige rivier.

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht varen met reddingboot Tjepke Ekkelboom naar Krimpen aan de Lek. Een passerende watersporter neemt intussen de motorboot op sleeptouw en legt deze vast aan een aangemeerde tanker. Door de onrustige rivier ligt de motorboot er erg onprettig.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Zodra de Tjepke Ekkelboom aankomt springt een opstapper over en probeert met de schipper van de motorboot de motorstoring te verhelpen. Als dit niet lukt neemt de Tjepke Ekkelboom de motorboot op sleeptouw en brengt het schip in de veiligheid van de haven van Alblasserdam.

Met een tevreden gevoel keren de redders weer terug naar het boothuis aan het Wantij.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij