Skip to main content

Motorboot valt stil op woelig water

Datum: zondag 27 mei 2018 | Sectie: Dordrecht noord

Even na het middaguur op deze onrustige zondag gaat de pieper van de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht. Een motorboot onderweg van Streefkerk naar Dordrecht krijgt daar waar de rivieren Noord en Lek elkaar ontmoeten motorpech. Een naar punt op een door tegengestelde stromingen woelige rivier.

De vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht varen met reddingboot Tjepke Ekkelboom naar Krimpen aan de Lek. Een passerende watersporter neemt intussen de motorboot op sleeptouw en legt deze vast aan een aangemeerde tanker. Door de onrustige rivier ligt de motorboot er erg onprettig.

Zodra de Tjepke Ekkelboom aankomt springt een opstapper over en probeert met de schipper van de motorboot de motorstoring te verhelpen. Als dit niet lukt neemt de Tjepke Ekkelboom de motorboot op sleeptouw en brengt het schip in de veiligheid van de haven van Alblasserdam.

Met een tevreden gevoel keren de redders weer terug naar het boothuis aan het Wantij.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.