Skip to main content

Duizend keer er uit

Datum: zaterdag 09 maart 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Op zaterdag 9 maart omstreeks half tien is het KNRM-reddingstation Dordrecht voor de 1000e keer in haar bestaan uitgevaren.

In het Noordergat van de Plomp in de Brabantse Biesbosch lag een plezierjacht met motorpech. Aan boord slechts één bemanningslid. De ervaren watersporter wist dat hij in dit onstuimige weer zijn jacht niet zelf naar veilige haven kon brengen, dus alarmeerde hij de KNRM.

De reddingboot KBW 1910 was een half uur na alarmering ter plaatse. Een opstapper stapte over op het zes meter lange jacht. Nu was een sleepverbinding snel gemaakt en het jacht kon de Biesbosch uit worden gesleept.

Vanwege de onstuimige Amer werd besloten het jacht op sleeptouw te houden en over te brengen naar de veilige haven Drimmelen.

Een rustige 1000e actie voor het reddingstation. De taart van de Plaatselijke Commissie smaakte uitstekend.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.