Skip to main content

Basisschool de Tuimelaar op bezoek bij KNRM station Dordrecht

Datum: vrijdag 16 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

In het voorjaar werd PR-coördinator Bas van KNRM-reddingstation Dordrecht door een oud-opstapper benaderd of deze met de klas van zijn dochter van Basisschool de Tuimelaar uit Nieuw Lekkerland op bezoek mocht komen. Op school was klassikaal het lespakket ‘Water Veilig’ al behandeld en nu was ht tijd voor een kennismaking met het echte werk.

Er werd gestart met de film ‘Redders op Woest water’ wat na het zien heel veel vragen opleverde. Na het beantwoorden van de vragen werd de dochter van de oud-opstapper in een heus overlevingspak gehesen en compleet met helm op de foto gezet. Daarna mochten de leerlingen een reddingvest activeren. De bijbehorende plof was enorm.

Toen was het tijd voor de rondleiding door het reddingstation. Na het bezichtigen van de reddingboot KBW 1910 was het ook tijd voor de meegebrachte boterham en de film /Mensen redden Mensen’, die een goed beeld geeft van het werk van de KNRM.

De leerlingen waren zich ervan bewust dat de KNRM ongesubsidieerd hun werk verricht en afhankelijk is van donaties. Op school hadden de leerlingen een statiegeldactie opgezet wat het mooie bedrag van € 68.22 opleverde. De envelop met inhoud werd overhandigd en de dank namens de Dordtse redders aan de leerlingen is groot.

Als afsluiting werd buiten nog een handstakellicht getoond en gingen de leerlingen met een goed gevoel retour school.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.