Skip to main content

Aanvaring op Boven-Merwede

Datum: dinsdag 26 september 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Terwijl een potdichte mist boven de rivier hing werd de bemanning van de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht rond half acht gepiept in verband met een aanvaring tussen de veerdienst Gorinchem X en een binnenvaarder geladen met gips. Er was sprake van een gewonde.

Vijftien minuten na alarmering was de Tjepke Ekkelboom met grote spoed onderweg naar de opgegeven positie onder de rook van Werkendam.

De veerdienst was net vertrokken van Werkendam richting Gorinchem toen in de dichte mist een aanvaring met de tanker niet meer voorkomen kon worden. De hulpdiensten rukten massaal uit. Vanaf de Tjepke Ekkelboom werden twee opstappers aan boord van de Gorinchem X gebracht. Hier bleken beide bemanningsleden van de veerdienst gewond. In samenwerking met de brandweer van Gorinchem, de Zeehavenpolitie en de collega’s van de RWS 73 werden de twee gewonden overgebracht naar de RWS 73 die hen naar de werkhaven van Damen Shipyards bracht, waar de ambulance al stond te wachten.

Nadat zij aan de ambulancedienst waren overgedragen gingen de opstappers van de reddingboot Tjepke Ekkelboom aan boord van de binnenvaarder. Aan boord van de tanker was iedereen gelukkig ongedeerd. Na het voorval met hen besproken te hebben gingen de opstappers weer aan boord van de reddingboot en kon de Tjepke Ekkelboom weer retour station.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.