Aan de grond op eerste vaart

15 mei 2015

De eerste tocht met een nieuw gekocht jacht eindigde onderweg op de Lek tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland. Een rivier waar veel binnenvaartschepen varen.

De eigenaar van het jacht probeerde zoveel mogelijk stuurboordwal te houden om zoveel mogelijk afstand te hebben van de passerende binnenvaartschepen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net voorbij Nieuw-Lekkerland liep het jacht vast op een ondiepte en werden de vrijwilligers van de KNRM gealarmeerd.

Gelukkig voor de jachteigenaar kwam er snel hulp van een passerende zeilboot. Deze behulpzame watersporter hielp het jacht uit haar benarde positie.

Bij aankomst van reddingboot Tjepke Ekkelboom werd het jacht afgemeerd aan de steiger met hulp van de havenmeester van Lekkerkerk.

De in Dordrecht achtergebleven vrijwilligers werden kort na vertrek van de Tjepke Ekkelboom gealarmeerd om uit te varen met reddingboot Royal Flush voor een optimist op het Hollands Diep.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij