22 opvarenden van schip na explosie

10 juli 2017
dordrecht

Op maandag 10 juli wordt de bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid gealarmeerd voor een scheepsbrand in de Biesbosch. Ook de brandweerboot van Drimmelen is gealarmeerd. De P901 van de politie en de RWS 21 van Rijkswaterstaat zijn aanvarend.

De brandweer hoeft alleen maar de Amer over te steken en is eerder bij het incident. De KBW 1910 wordt daarom naar de haven van Drimmelen gedirigeerd om daar een ambulancebemanning aan boord te nemen voor het geval er gewonden zijn. Na het aan boord nemen van het ambulancepersoneel gaat ook de KBW 1910 met spoed naar de Sloot van Sint Jan, ter hoogte van de Amaliahoeve, waar het brandende schip zich bevindt.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Aan boord van een sloep van ongeveer tien meter bevinden zich tweeëntwintig jongelui die een bedrijfstuitje hebben. Vermoedelijk is een gasfles van de aan boord zijnde barbecue ontploft. Toevallig passerende waterscouts verlenen hulp aan de opvarenden. Uiteindelijk weten alle opvarenden de wal bij de Amaliahoeve te bereiken. De brandweerboot van Drimmelen brengt de brand onder controle.

De tweeëntwintig opvarenden zijn ernstig geschrokken. Bij de Amaliahoeve worden ze door de bemanning van de KBW 1910 en het ambulancepersoneel gecheckt. Hierna worden ze met de KBW 1910 en de brandweerboot geëvacueerd naar Drimmelen waar de geredden in het boothuis van de brandweer zijn opgevangen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij