Skip to main content

KNRM en Nederlandse Kitesurf Vereniging versterken samenwerking

Datum: vrijdag 09 december 2016 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) gaan zich gezamenlijk nog meer inzetten om de veiligheid voor kitesurfers te vergroten.

Alhoewel het aantal incidenten en reddingsacties voor kitesurfers al enige jaren redelijk stabiel is, vinden beide organisaties het belangrijk om ongevallen en zoekacties te voorkomen. In de samenwerking wordt gestreefd naar herkenbare en aansprekende campagnes waardoor kiters zich meer bewust worden van de risico’s en zich nog beter voorbereiden op het kiten.

In de afgelopen jaren hebben NKV en KNRM al met elkaar opgetrokken, maar de samenwerking wordt nu structureel van aard. Al eerder hebben beide organisaties tweemaal succesvol een groot symposium georganiseerd voor kitesurfers. De KNRM maakte onlangs een veiligheidsfilmpje met tweevoudig wereldkampioen Youri Zoon en Ruben Lenten. Deze internationaal bekende kiters zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van het preventieprogramma. De NKV heeft hierbij ook waardevol advies kunnen geven over de opzet van het filmpje. In nog geen maand tijd is het filmpje “Kitesurf safety measures” al zo’n 70.000 keer bekeken.

Verder stimuleert de NKV het gebruik van de KNRM Be Traceable sticker. Een gratis sticker waarmee kiters hun materiaal voorzien van telefoonnummer om het snel terug kunnen vinden bij verlies. Het gebruik voorkomt tevens onnodige grote zoekacties door hulpverleners.

In de komende periode willen de KNRM en de NKV het preventieprogramma verder uitvoeren met andere waardevolle partners zoals Reddingsbrigade Nederland. Ook wordt kennis gedeeld met het Watersportverbond en het Platform Waterrecreatie Nederland, waarin diverse belangenorganisaties gericht op watersport zijn vertegenwoordigd.

De KNRM en NKV zijn blij dat de samenwerking verder wordt versterkt. Voorzitter René Bos van de NKV over de samenwerking: “De NKV is zeer verheugd over de intensivering van de samenwerking met de KNRM op het terrein van incidentpreventie en veiligheidsonderricht aan kitesurfers. Het doel is het aantal incidenten waarvoor de reddingsinstanties moeten uitrukken, tot een minimum te beperken, en in het algemeen het imago van kitesurfen als veilige sport en van kitesurfers als verstandige en goed geïnformeerde sporters te bevorderen”.

Directeur Jos Stierhout van de KNRM onderschrijft het belang van de samenwerking: “De KNRM is er niet alleen voor het redden, maar ook voor de veiligheid. Daarom gebruiken we onze kennis over incidenten voor het informeren van watersporters én beroepsvaart."

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.