Opleidingen

Opleidingen

Opleidingen

Voor je aan de slag kunt als KNRM Lifeguard dien je aan te tonen dat je over de juiste vaardigheden beschikt om de dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit doe je door het overhandigen van een door de International Lifesaving Society (ILS) erkent beach lifeguard diploma. Mocht je dit diploma nog niet hebben, dan biedt de KNRM je een opleiding aan op dit diploma te behalen.

Aanvullende opleidingen

Als je wordt ingedeeld op een werklocatie waar een reddingwaterscooter (RWC) of 4WD voertuig staat gestationeerd, dan kan het zijn dat je naast het beach lifeguard diploma enkele aanvullende opleidingen dient te volgen. In dit geval de 4WD rijopleiding of de RWC basisopleiding. Ook voor deze opleidingen geldt dat de KNRM je deze opleidingen aanbiedt op het moment dat je hier nog geen geldig diploma voor hebt.

Vergoeding van opleidingskosten

Alle KNRM opleidingen vinden plaats in het voorseizoen (mei en juni), zodat alle lifeguards voorbereid het seizoen in gaan. Wanneer je ingeroosterd bent, word je uitgenodigd om aan de voor jou relevante opleidingen deel te nemen. De kosten voor de opleidingen worden door de KNRM vergoed, mits je minimaal 4 weken werkt in het seizoen.

Meer informatie over de opleidingen?

Lifeguard worden?

Wil je lifeguard worden en ben jij in de zomer minimaal 4 weken beschikbaar om te werken op één van de Friese Waddeneilanden? Meld je aan voor het individuele sollicitatietraject.