Skip to main content

De vrijwilliger in beeld - Arnold Bel (51)

Arnold Bel (50) werkt sinds 2013 voor de KNRM in Lelystad, het jongste reddingstation van Nederland. Hij is plaatsvervangend schipper/opleider en initiatiefnemer van de Nationale Historische Reddingboot Dag (NHRD). In het dagelijks leven werkt hij als chauffeur bij de ambulancedienst Flevoland. Hoe ziet de week van deze KNRM-er eruit? Arnold neemt ons mee van dag tot dag.

Maandag
Ik draai een dagdienst op de ambulance. ‘s Avonds vertrek ik voor mijn werk naar Hilversum. We gaan samenwerken met Gooi & Vecht en daarom moeten onze veiligheidsmanagementsystemen één worden. Het is belangrijk dat we op dezelfde manier gaan werken, dus dat stemmen we vanavond met elkaar af. Mijn werkgever heeft een Indische rijsttafel geregeld, omdat we een lange dag maken. We werken allemaal onregelmatig, dus dan is een avond de beste optie.

Dinsdag
Een rustig dagje. Ik zit op de ambulance en heb een bespreking over een aankomende GMVO, ofwel een grootschalige multidisciplinaire veldoefening. Hier zijn heel veel verschillende partijen bij betrokken en met elkaar bedenken we een scenario. Het kost veel tijd om een draaiboek te maken. Vandaag geen KNRM-activiteit, dus verder ben ik thuis.


Woensdag
Na wederom een dagdienst bij de ambulancedienst vertrek ik naar het boothuis van station Lelystad. We hebben de potentiële sponsors voor de Nationale Historische Reddingboot Dag bij elkaar geroepen. We nemen hen mee voor een vaartochtje op de snelle boot, daarna praat iedereen enthousiast verder.

Donderdag
Edward Zwitser, relatiebeheerder van het zakelijke netwerk van de KNRM, komt langs. We bespreken waar we staan en wat onze plannen zijn voor de Nationale Historische Reddingboot Dag. Daarna kijk ik samen met onze schipper en de gemeente naar de bereikbaarheid van ons boothuis. Als er een evenement wordt georganiseerd in de haven, is het lastig voor ons om er te komen. Daarom kijken we naar een andere locatie. ‘s Avonds is onze vaste oefenavond.

Vrijdag
Ik drink samen met mijn broer een kopje koffie bij onze ouders. Mijn vader is nog altijd actief bij de zeilvereniging, net als mijn broer. Ik ben ook een echte watersporter en heb daar vroeger als zeilinstructeur gewerkt. Onze gesprekken gaan al snel over zeilen. Mijn broer en ik hebben allebei een hond en wandelen na de koffie met de dieren samen terug naar huis. Vanavond werk ik op de ambulance, maar dit weekend ben ik vrij. Dan ga ik lekker wat drinken met vrienden.

Op zondag 16 juni 2019 wordt voor de vierde keer op rij de Nationale Historische Reddingboot Dag georganiseerd. Voormalige reddingboten liggen in de Bataviahaven naast de voertuigen van de Nationale Oldtimerdag. Een uitgelezen moment om op Vaderdag naar Lelystad te gaan.
Meer informatie over de Nationale Historische Reddingboot Dag op 16 juni vind je op www.nhrd.nl

Gerelateerde blogs

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.