Overlevingspak

Onmisbaar voor de KNRM

x
overlevingspak---knrm---www.knrm.nl KNRM overlevingspak - KNRM

Overlevingspak ontwikkeld voor de KNRM

Het overlevingspak dat de redders van de KNRM dragen zorgt ervoor dat ze letterlijk in alle omstandigheden het hoofd boven water kunnen houden en niet onderkoeld raken. Hoe extreem de omstandigheden ook zijn waarin ze verkeren. Het pak is speciaal ontwikkeld voor de KNRM en heeft in de afgelopen decennia flink wat verbeteringen ondergaan, waardoor de veiligheid en beweeglijkheid aanzienlijk zijn verbeterd. 

Voor iedere redder wordt een pak op maat gemaakt van het materiaal Goretex Pazifik. Het houdt de KNRM’er droog en warm en zorgt er door het geïntegreerde reddingsvest voor dat de drager blijft drijven. De laarzen die aan het pak vastzitten, hebben stalen neuzen. In en aan het overlevingspak zitten tools die bijdragen aan een grotere veiligheid van de redder, zoals handschoenen, een noodbaken, een flitslicht en vuurwerk voor betere zichtbaarheid, en een mes om lijnen te kunnen doorsnijden. Regelmatig heeft de KNRM nieuwe overlevingspakken nodig, voor nieuwe vrijwilligers of ter vervanging van pakken die door bijvoorbeeld slijtage niet meer voldoen. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij