Skip to main content

KNRM-redders ruilen met buitenlandse collega’s foto-video

Datum: maandag 25 september 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Van zaterdag 23 tot zaterdag 30 september organiseert de International Maritime Rescue Federation (IMRF) een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie om het levensreddende werk te optimaliseren.

De buitenlandse vrijwilligers zullen Search and Rescue (SAR) oefeningen met KNRM-reddingstations meedraaien om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren. Nadat men in de ochtend een brancard oefening heeft mee geoefend met reddingstation Stellendam kwam ’s middags Hoek van Holland aan de beurt.

Voor de Maasvlakte werden de redders overboord gedropt door de reddingboot Antoinette van reddingstation Stellendam. De Hoekse redders hadden de beschikking over de eigen Jeanine Parqui en reserve boot Dorus Rijkers. Nadat deze schepen de buitenlandse redders (drenkelingen) aan boord hadden kregen zij in het stuurhuis het roer en commando in handen en naar de Berghaven varen.

Nederland heeft 7 personen in diverse landen met reddingdiensten meedraaien. De 6 tijdelijke buitenlandse vrijwilligers zijn afkomstig uit Finland, IJsland, Estonia, Engeland, Noorwegen en Zweden. De overige weekdagen worden er verschillende reddingstations en verwante partners zoals het Kustwachtcentrum bezocht. KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft een uitermate nuttige middag ervaren.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.