Skip to main content

Zoekactie bij Moerdijkbrug

Datum: zondag 06 september 2020 | Sectie: Dordrecht noord

De Moerdijkbruggen zijn hoog. Iemand die van de Moerdijkbrug valt of springt heeft een grote kans het niet te overleven. 

Op 6 september krijgt de vrijwillige bemanning van de KBW 1910 het verzoek om de politie te assisteren bij een mogelijk val of sprong van de brug. Het is onduidelijk of er ook daadwerkelijk iemand op die brug gestaan heeft. 

De Moerdijkbrug ligt vrijwel voor het KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid en de KBW 1910 is dan ook vrijwel direct ter plaatse. Voor een snelle communicatie wordt een opstapper aan de wal gezet om met de politie de uit te voeren zoekactie te overleggen. 

Ook de RWS 71 en een politieboot zijn aanwezig. Passerende schepen wordt gevraagd uit te kijken naar een eventuele drenkeling. 

Na het enige tijd maken van zoekslagen wordt besloten om zowel op het water als op het land te stoppen met zoeken. De melding was mogelijk toch loos. De politie neemt de afhandeling van de melding verder op zich. 

Het is al laat in de avond als de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht naar huis gaan. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.