Skip to main content

Zinkende speedboot bij Zuid Maartensgat.

Datum: zaterdag 15 juli 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op zaterdag 15 juli omstreeks het middaguur krijgt de vrijwillige bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid alarm voor een zinkend schip bij het Zuid Maartensgat ten oosten van de spoorbrug over het Hollandsch Diep.

Zo snel mogelijk vaart de reddingboot uit,.

Ter plaatse treft de bemanning een speedboot in zinkende toestand aan. Aan boord drie opvarenden, waarvan één niet zelfstandig uit de boot kan komen. Direct worden de opvarenden aan boord van de KBW 1910 genomen. De schipper van de KBW 1910 laat de brandweerboot 6511 alarmeren om pompcapaciteit te leveren zodat de speedboot behouden kan worden.

De geredden worden aan boord van de KBW 1910 opgevangen. Zodra de 6511 aanwezig is wordt er met vereende krachten gewerkt aan het leegpompen van de speedboot.

Inmiddels is ook de RWS 73 ter plaatse gekomen. Met behulp van de kraan aan boord van het schip van Rijkswaterstaat wordt de speedboot gelicht en alle schepen zetten koers naar de haven van Lage Zwaluwe. Daar worden de geredden aan de wal opgevangen en de speedboot wordt aan wal gebracht. De verdere afhandeling geschiedt door de opvarenden en hun familie.

Na het opnemen van de gegevens kunnen alle schepen weer retour station.

Voor de brandweerboot 6511 was dit haar allereerste inzet en voor zowel KNRM als RWS is deze kleine snelle brandweerboot een welkome aanvulling voor de waterhulpverlening in de Dordtse wateren gebleken.

(foto met toestemming betrokkenen geplaatst)

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.