Watersporters helpen elkaar.

19 mei 2019
Dordrecht

Op zondag 19 mei 2019 werd de vrijwillige bemanning van de KNRM-reddingboot KBW 1910 gealarmeerd voor een boot aan de grond in het Steurgat.

De KBW 1910 voer snel uit en wist het onfortuinlijke schip te vinden in het Steurgat. Daar had een passerende watersporter als geprobeerd hulp te verlenen, maar dit had geleid tot schade aan het roer van het schip. Voorzichtig trok de KBW 1910 de boot van de plaat. Toen bleek dat de gestrande schipper ongeveer een maand geleden behulpzaam was geweest bij het lostrekken van een ander schip in de Biesbosch. Nu was hij dus zelf vastgelopen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Toen de KBW 1910 de boot op sleeptouw nam en richting Drimmelen voer kwam het schip dat vorige maand geholpen was langszij. De opvarenden van beide schepen kenden elkaar en na een hartelijk begroeting nam het tweede schip de sleep over van de KBW 1910 zodat deze weer terug kon naar station.

De beide schepen zijn verder gevaren naar Waspik.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij