Skip to main content

Slaap in de Sliedrechtse Biesbosch

Datum: dinsdag 14 mei 2019 | Sectie: Dordrecht noord

De vrijwillige redders van de KNRM reddingboot Tjepke Ekkelboom van reddingstation Dordrecht-Noord werden even na middernacht gealarmeerd voor assistentie aan de politie bij het zoeken naar een 78-jarige persoon. De man was gaan vissen met zijn zalmschouw op het Wantij. Hij was in de ochtend rond half tien vanuit huis vertrokken en zou uiterlijk rond zeven uur in de avond weer thuis zijn.

De P2 van de Zeehavenpolitie en RWS 73 waren reeds aanvarend naar het zoekgebied. Na uitgevaren te zijn is de Tjepke Ekkelboom begonnen met een zoekslag vanaf de jachthaven Westergoot in de richting van de Sliedrechtse Biesbosch. Later voegde de P2 vanuit Rotterdam zich bij hen en heeft de RWS 73 varend op de Nieuwe Merwede personen aan de wal gezet voor een zoekslag ter hoogte van de Ottersluis.

Omstreeks kwart voor drie werd de persoon door de P2 varend aangetroffen op het Wantij zonder verlichting bij de spoorbrug. De Tjepke Ekkelboom ging direct ter plaatse en begeleidde de man en zijn schip naar jachthaven Westergoot.

Het bleek dat de visser in slaap was gevallen op zijn visstek en door afgaand water drooggevallen was. Hij moest wachten op opkomend water waarna hij zijn reis, vele uren later, weer kon vervolgen. De visserman was niet in het bezit van een telefoon of ander communicatiemiddel waardoor hij niemand kon bereiken.

Na dit avontuur, waar hij zichtbaar van was geschrokken, vond hij het wel tijd om een mobiele telefoon aan te schaffen.

Na opname van de laatste gegevens werd de man weer herenigd met zijn vrouw, die door de meldkamer geïnformeerd en gerustgesteld was en kon ook de Tjepke Ekkelboom retour station.

Tegen half vijf in de nacht lag de reddingboot weer klaar voor een volgende uitruk en konden de vrijwilligers nog even een uurtje slapen voordat ze weer naar hun werk moesten.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.