Skip to main content

Watersporters helpen elkaar.

Datum: zondag 19 mei 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Op zondag 19 mei 2019 werd de vrijwillige bemanning van de KNRM-reddingboot KBW 1910 gealarmeerd voor een boot aan de grond in het Steurgat.

De KBW 1910 voer snel uit en wist het onfortuinlijke schip te vinden in het Steurgat. Daar had een passerende watersporter als geprobeerd hulp te verlenen, maar dit had geleid tot schade aan het roer van het schip. Voorzichtig trok de KBW 1910 de boot van de plaat. Toen bleek dat de gestrande schipper ongeveer een maand geleden behulpzaam was geweest bij het lostrekken van een ander schip in de Biesbosch. Nu was hij dus zelf vastgelopen.

Toen de KBW 1910 de boot op sleeptouw nam en richting Drimmelen voer kwam het schip dat vorige maand geholpen was langszij. De opvarenden van beide schepen kenden elkaar en na een hartelijk begroeting nam het tweede schip de sleep over van de KBW 1910 zodat deze weer terug kon naar station.

De beide schepen zijn verder gevaren naar Waspik.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.