Vermiste visser

Vermiste visser

16 december 2020
Dordrecht

Op 16 december wordt er vroeg in de ochtend alarm gegeven voor een persoon te water in de Lek.

De KNRM reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord vaart met spoed uit. Ook brandweer, politie en Rijkswaterstaat zijn op de Lek aanwezig. Er wordt groot opgeschaald en intensief gezocht.

Op een steiger was een hengel en een emmer met aas aangetroffen zonder visser. Gevreesd werd dat de visser te water was geraakt.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De diverse eenheden zoeken de oever en de rivier af maar vinden niets. Na enige tijd komt er een werkscheepje langs wat weet te vertellen dat de hengel en de emmer met aas er een uur of zes eerder ook al lagen. Hierop wordt besloten de zoekactie af te blazen. De politie zal verder de eigenaar van hengel en aas te traceren.

De reddingboot Tjepke Ekkelboom ligt na de twee uur zoeken voor het middaguur weer in haar boothuis. Ook in de wintermaanden altijd gereed voor een redding of hulpverlening. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij