Skip to main content

Varen voor mens en milieu

Datum: zaterdag 08 augustus 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Op de zomerse ochtend van zaterdag 8 augustus vaart de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht uit voor een medische evauatie in de Brabantsche Biesbosch. Ook de brandweerboot van Drimmelen, de traumaheli met het MMT en een ambulance gaan ter plaatse. 

Een meisje is lelijk gevallen en heeft letsel aan haar been. Door de ambulancemedewerkers wordt ze gestabiliseerd en aan boord van de brandweerboot gebracht. Voorzichtig wordt ze naar Drimmelen gevaren voor verdere behandeling. 

De KBW 1910 neemt het MMT aan boord en brengt deze met enige snelheid weer terug naar hun helikopter zodat ook zij weer snel inzetbaar zijn. 

Weer een mooie samenwerking met de brandweer Drimmelen en MMT/Ambulancedienst.

Twee uur na alarmering ligt de KBW 1910 weer gereed voor een volgende uitruk. 

Niet voor lang, want Rijkswaterstaat verzoekt de reddingboot om eens te gaan kijken in het Gat van de Kerksloot. Er is bij de Verkeerspost Dordrecht een melding binnegekomen dat er gasolie gelekt zou zijn in dit stuk kwetsbare natuur. Voor het milieu wil de vrijwillige bmanning altijd wel varen, dus wordt er fluks koers gezet naar de opgegeven locatie. De bemanning treft daar echter geen gasolie in het water aan. Gelukkig maar. 

Aan het eind van de dag is de KBW 1910 weer schoon, gebunkerd en gereed voor een volgende inzet, ongeacht of het voor mens, dier of natuur is. 

 

 

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.