Van Zoet naar Zout

Van Zoet naar Zout

7 december 2022
Dordrecht

Na bijna 38 jaar redden op de zoete wateren rondom Dordrecht, begonnen bij Reddingsbrigade Dordrecht, overgestapt naar KNRM station Dordrecht, heeft Robert Herks op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, afscheid genomen als Schipper van station Dordrecht.

Tijdens zijn afscheidsreceptie werd hij geloofd over zijn lange staat van dienst en de vele reddingen die hij heeft mogen verrichten. Hoogte- en dieptepunten kwamen aan bod.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In de 38 jaar dat hij actief was in de waterhulpverlening rond het Eiland van Dordt heeft hij met verschillende reddingboten van DRB en KNRM 608 acties uitgevoerd en daarbij 1216 mensen en 40 dieren gered. 

Robert is niet verloren voor de KNRM, want hij zal als vrijwilliger bij KNRM reddingstation Neeltje Jans nog vele jaren actief blijven. 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij