Skip to main content

Van Zoet naar Zout

Datum: woensdag 07 december 2022 | Sectie: Dordrecht noord

Na bijna 38 jaar redden op de zoete wateren rondom Dordrecht, begonnen bij Reddingsbrigade Dordrecht, overgestapt naar KNRM station Dordrecht, heeft Robert Herks op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, afscheid genomen als Schipper van station Dordrecht.

Tijdens zijn afscheidsreceptie werd hij geloofd over zijn lange staat van dienst en de vele reddingen die hij heeft mogen verrichten. Hoogte- en dieptepunten kwamen aan bod.

In de 38 jaar dat hij actief was in de waterhulpverlening rond het Eiland van Dordt heeft hij met verschillende reddingboten van DRB en KNRM 608 acties uitgevoerd en daarbij 1216 mensen en 40 dieren gered. 

Robert is niet verloren voor de KNRM, want hij zal als vrijwilliger bij KNRM reddingstation Neeltje Jans nog vele jaren actief blijven. 

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.