Tjeerd wil schipper worden

25 augustus 2020
Dordrecht

Het KNRM reddingstation Dordrecht zoekt nieuwe vrijwilligers om 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar de reddingboten KBW 1910 en Tjepke Ekkelboom te bemannen. 

De advertentie voor deze functie stond nog geen vijf minuten online of er kwam al een reactie binnen. Tjeerd had belangstelling. Er was slechts een kleinigheidje. Tjeerd is 11 jaar oud.

De jeugd heeft de toekomst. Tjeerds enthousiasme voor de KNRM was dermate aanstekelijk dat het reddingstation hem uitnodigde om kennis te maken. 

Met inachtneming van alle COVID-19 maatregelen kreeg hij in een leeg reddingstation een filmpje en een korte rondleiding aangeboden. Daarna is Tjeerd geadviseerd om te gaan zwemmen bij de Dordtse Reddingsbrigade, over vijf jaar bij de vaarploeg van de DRB te komen en dan op zijn achttiende door te stromen naar de Dordtse KNRM. Dat is een goed plan.

KNRM Dordrecht is heel blij met opstappers die het enthousiasme van Tjeerd hebben en hoopt dat iedereen die net zo enthousiast is als Tjeerd en al achttien jaar oud is zich zal aanmelden voor de mooie en zinvolle vrijwilligersfunctie bij het reddingstation.  

https://www.knrm.nl/vacatures/knrm-reddingstation-dordrecht-noord/dordrecht-zoekt-nieuwe-opstappers